• Karbon lábnyom felmérés

  A Carbon Solutions Global összetett életciklus-elemzést készített a szelektív hulladékgyűjtés úttörőjének, a Recobinnak!
  A Carbon Solutions Global a Recobinnal kötött együttműködés keretein belül egyszerűsített életciklus-elemzés formájában elvégezte a Recobin Slim nevű termékének karbon-, víz- és ökológiai lábnyomának felmérését.
  Az életciklus-elemzés (life-cycle assessment, LCA) lehetőséget nyújt arra, hogy egy termék vagy szolgáltatás klímaváltozásra gyakorolt hatásain kívül megismerjük a teljes életciklusra vetített egyéb lehetséges környezeti terheket is.
  Ilyen a vízlábnyom is, ami megmutatja, hogy például a termék előállításához, majd hulladékkezeléséhez mennyi édesvízre van szükség, illetve az ökológiai lábnyom, amely az a terület, ami károsodás nélkül, fenntartható módon meg tudja termelni az életvitelünkhöz szükséges javakat (például élelmiszer, energia, stb.).
  Az együttműködés azért is egyedülálló, mert ezidáig a hazai környezetvédelmi szektor egyetlen szereplője sem volt képes olyan összetett elemzést végezni, mely a víz és ökológiai lábnyom vizsgálatát is magába foglalja az életciklus-elemzés keretében.
   

  Share this post


  Az Ökuka mindennapi élete, hírek. Ha kíváncsi vagy arra, hogy mi történik velünk...