Küldetésünk


"A kőkor nem azért ért végett, mert kifogytunk a kőből. Azért ért véget, mert újra kellett gondolnunk hogyan is élünk.
William McDonough/Bölcsőtől bölcsőig

A Recobin a szelektív hulladékgyűjtés egyik zászlóvivőjeként tekint magára; célunk nem csak a szelekítv hulladékkezelés kialakítása, de rendkívül fontosnak tartjuk annak népszerűsítését is. Ahhoz, hogy a szelektív hulladékgyűjtés mindenkinek természetes és evidens legyen, elengedhetetlen a környezettudatos életre való nevelés. Ennek egyik legjobb módja, ha mindennapjainkban - az iskolai és munkahelyi - környezetünkben jelen van a szelekítv hulladékgyűjtés. 

A XXI század egyik legnagyobb kihívása a hulladék-kérdés: a növekvő létszámú emberiség már most évente olyan mennyiségű hulladékot termel ami 7000 az Empire State Building tömegének. A hulladéktermelés elkerülésének egyik leginkább kézenfekvő módja a szelektíven gyűjtött hulladék újrahasznosítása – a körforgás biztosításával megelőzhető, hogy újabb nyersanyagokat termeljünk ki a Földből.

A világ legnagyobb hulladéktermelői a fejlett és fejlődő országok városai (otthonok és irodák), ahol kulcsfontosságú, hogy hatékony rendszert építsünk ki a hulladékok visszagyűjtésére.

A Recobinnál olyan megoldást kerestünk az irodai szelektív hulladékgyűjtés megvalósulására amely:
- önmagában is fenntartható, környezetbarát
- jól kommunikálható
- tartós és versenyképes
- a világ bármely pontján a helyi igényekhez adaptálható

Célunk, felhívjuk a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára, a szelektív hulladékgyűjtés elérhetővé tegyük mindenki számára - mindezt egy tisztább és élhetőbb környezet megteremtéséért!