BME

A projekt keretein belül a Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetem bizonyos épületeinek szelektív hulladékgyûjtési rendszerét építettük ki, valósítottuk meg. Ezen felül, a Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, mint hazánk egyik legelismertebb egyeteme, rendkívül fontos szerepet játszik a fenntarthatóságra és környezettudatosságrara való törekvés példájaként.

Cseriti Box

„Reuse és Recycling – kéz a kézben” – avagy a Recobin szelektív hulladékgyűjtő edények újragondolása. A projekt a Cseriti-vel való közös együttműködés eredménye, mely során logózott, a Recobin kukákkal azonos méretű, adománygyűjtésre használt CSERITI BOX dobozok kerülnek munkahelyekre, intézményekbe. A kezdeményezés az adományok begyűjtésével az újrahasználatot tartja szem előtt. A dobozban gyűjtött tárgyak a CSERITI bolthálózatába kerülnek így a projekt szociális vásárlási lehetőséget biztosít a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok számára, ezáltal létrehozva egy pozitív hatást mind környezeti, mind társadalmi oldalról.

UPC

A projekt célja egy hatékony szelektív hulladékgyűjtési rendszer bevezetése volt a UPC magyarországi központjába, amely a Haller Gardens irodaházban található. A fõváros egyik legmodernebb irodaházának tartott Haller Gardens elengedhetetlen arculati eleme a környezeti tudatosság, a környezeti fenntarthatóság. Ehhez a törekvéshez járultunk mi hozzá azzal, hogy feltérképeztük az irodaház hulladékáramait, optimalizáltuk a hulladék gyűjtésének és elszállításának rendszerét, bevezettük a beltéri hulladékgyűjtő eszközök hálózatát, amelyeket a cég személyére szabottan, annak logóival láttunk el. A dolgozók és a takarítószemélyzet oktatásával, környezetvédelmi foglalkozással, az üzemeltetésnek nyújtott tanácsadással biztosítottuk a bevezetett rendszer hatékony működését.